Ove godine je održana treća po redu trka sa preprekama – Košutnjak Challenge Race 2014.  Iako nisam učestvovala protekle dve godine ovaj put nisam imala razloga da propustim ovu avanturu u Košutnjaku. Trka je po uzoru na slične trke koje se održavaju u insostranstvu a posto sam ja ucestvovala na jednoj od tih (Spartan Race) jedva sam cekala da vidim kako  ce to sve izgledati u domacoj reziji.

Ovo je bio moj prvo javno predstavljanje kao Reebokov ambasador. Imala sam veliku tremu…a jos sam i pozvala sve UFovce da dodju da me podrze.

Kako sam prosla kroz kapiju Pionisrkog parka osetio se dobar VIBE  i takmicarsko raspolozenje! zacinjeno sa dobrom muzikom Red Bullovog DJ!

Dužina staze je bila oko 6km i imali smo 6 prepreka (koje nam je organizator predočio tek pred start). Glavni organizator je bio “SquashLand” klub Srbija u saradnji sa Reebok i Red Bull timom. Mogu vam reći da je sjajna atmosfera je vladala na platou u Pionirskom parku i preko 300 takmičara je prošlo poligon i neravni teren Beogradske šume.

Nezahvalno  je porediti Kosutnjak Challange sa Spartanskom trkom. Spartan Race je daleko zahtevnija trka ali su i  budzeti za organizovanje medjunarodne fransize neuporedivo veci. Nadam se da ce se nastasviti tradicija Kosutnjak Challage i sledece godine.

https://www.facebook.com/kosutnjakrace

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152368650968490.1073742182.46328218489&type=3