IMG_20140613_175127

Urban Fitnes je protrčao Evropom.

U toku svoje košarkaške karijere sam dosta putovala ali u većini slučajeva smo imali samo par sati vremena za obilazak gradova i znamenitosti. Ruta nam je uglavnom bila hotel-sala i retko da sam imala vremena da budem klasičan turista :) .Mogu slobodno da kažem da je ovaj roadtrip bio moja prva, prava eksurzija.

Kada je Nemanja završio sezonu uputili smo se za Milano na Reebok Sparansku Trku. Krenuli smo iz Nemačke, preko Holandije i Francuske do Italije.

Prva stanica je bila Amsterdam. Oduševila sam se gradom! Bili smo smešteni gotovo u samom centru u regiji de Pijp. Stan nam je bio na par minuta od najvećeg Nacionalnog muzeja Rajks (Rijksmuseum) i  Van Gogovog muzeja. Mreža malih kanala, lale, šarene zgrade, muškatle i biciklovi su  simboli koje ću pamtiti  iz Amsterdama. Opuštena atmosfera i hipi stil krasi ovaj grad. Gledano iz UF ugla,  imala sam utisak da svi voze bajs :) i prijatno sam se iznenadila koliko ljudi vežba na otvorenom, i to u samom centru grada. Nonšalantni joging oko muzeja, kroz Vondelpark, joga i neke vežbe u prirodi, zašto da ne 😉 ? Ovako izgleda Amsterdam kroz UF objektiv.

Druga stanica je bila Pariz. Ovo je bio moj četvrti put u Parizu, ali prvu put da nije padala kiša. Prošetali smo od  katedrale Notre dame (Notre Dame de Paris) uz Senu do Luvra (Louvre) i vrtova duž čuvenom Šanalize(Chanselise) do Trijumfalne Kapije (Triumphal Arch). Grad je imao drugačiju notu, nije bio sumoran i tmuran kao proteklih puta. Kasno popodne smo prešli preko Aleksandrovog mosta (Pont Alexander III)   i stigli do Ajfelovog tornja (Eiffel tower).

UF vas je pozdravio i sa platoa ispred tornja :) .

 

 

 

Treća stanica Milano. U Milanu smo došli na Reebok Spartansku trku ali smo dan pre same trke stigli i da obiđemo grad. Prvo smo svratili do Reebok prostorija i zvaničnog CrossFit Box-a da odradimo trening a zatim smo otišli i do čuvene Milanske Duomo Katedrale (Milan Duomo Cathedral).

 

Spartanska Trka je prošla odlično, više o njoj u sledećem blogu…