SPARTAN RACE

Moja druga po redu Reebok Spartan Race je bila održana prošlog vikenda u Milanu. Za razliku od trke u Mađarskoj koja je bila u šumi, ova trka je bila locirana u parku u samom centru grada. Ruta i prepreke su bile kroz  zidine starog dvorca. Trka kroz Parco Sempione je bila duga 5 km i imala je 18 prepreka.

Prijavilo se oko 3500 Spartanaca. Na samom ulazu su bili locirani Reebok-ov  štand, DJ i mesta za prijave i slikanje.

10446492_424173041058123_4822275680869053442_n

 

 

Atmosfera prava spartanska. Dolazile su i ekipe i individualni takmičari. Organizacija, pozitivan vibe :) i takmičarska tenzija  je kompletirala celo iskustvo.
Reebok domaćini su mi  pred trku dali nove ALL TERAIN patike u kojima sam i trčala. Odlično su se pokazale.
Teren je bio lakši nego u Mađarskoj ali su prepreke zahtevale mnogo više balansa i koncentracije uz izdržljivost. Najteže mi je palo provlačenje kroz lavirint žica dug oko  20m. Od tereta smo nosili cigle i šut uz tribine Castello dvorca. Trčali smo kroz tunele i spuštali niz ruine nekada velikih zidina.

 Reebok_SpartanRace_Milano_Jasmina A 4

Sama staza za trčanje je bila kroz tunele  niz ruine nekada velikih zidina.  Penjanje uz kanap, provlačenje kroz zidove, balans preko balvana, “monkey bar”, preskakanje vatre su jos neke od prepreka koje su bile i u jednoj i u dugoj trci. Pogledajte moje utiske iz Mađarske OVDE.

Jedva čekam sledeći Spartan race

AROOOOOOOOO!