71645_10101636747242303_553114998_n

UFovci ovog leta se družimo i treniramo na EXIT-u…ali pre nego što i zvanično najavim  tu UF Exit avanturu, želela bih da vam prepričam svoje festivalsko iskustvo…

Sa nepunih 14 god sam zapala za oko trenerima, iz tada, velikog kluba ŽKK Vojvodina. Napravljen je dogovor i već to leto ’99 god sam se  i preselila u Novi Sad iz Bečeja.

Prvi Exit je održan 2000 godine. Pošto sam baš bila klinka tada, taj prvi tj “nulti“ Exit sam propustila. Čula sam za te svirke i ‘protestne’ koncerte kod čuvenih fakulteta ali od obaveza i kondicionih priprema sa novom ekipom nisam otišla.  Tog leta je održano oko 100 svirki. Iako je taj prvi Exit imao političku konotaciju (EXIT out of ten years of madness-aludirajući na Miloševićev režim), bunt mladih kreativnih ljudi i dobra muzika pokrenuli su kompletnu lavinu i stvorili festival koji je jedan od najboljih i najvrednijih stvari koji krasi Novi Sad a i Srbiju. Već sledeće godine sam bila na Petrovaradinskoj Tvrđavi, i od tada sam gotovo svako leto rezident EXIT nacije.

Za EXIT Festival me vezuju neke najlepše uspomene, ma dobijem onaj happy feeling svaki put kada se setim nekih momenata. Ovo je moj EXIT timeline…

  • 2001

Prvi zvanični Exit je održan 2001. Vi malo stariji Ufovci, da li se sećate koliko je dobra bila ova stvar :) ? Do proleća 2001 nikad nisam bila čula za grupu Kosheen, ali kao najava za festival radio AS i svi ulični prodavci narezanih CD-ova su uvrstili ovu pesmu na svoje playliste i ubrzo je postala hit. Tam tam tam tam tam iiiiiiiif ju ver in maj hart…Koncert. euforija, masa kul ljudi, dobro ozvučenje, kompletan doživljaj od prvih taktova ove pesme napravili od mene ‘zavisnika’ EXITa.

  • 2003

Uh…gde da počnem? Ovaj Exit je bio jedan od najboljih…LINE up opasno dobar!!!

Pamtim ga po Tim Delux-u. Moja omiljena pesma svih vremena—TOP 5 sigurno! Onaj momenat kada zažmuriš i prepustiš se dobrim vibracijama…paaaaaaaaaaaaa pararaaaa….znam još jednu malu koja mnogo gotivi ovu pesmu #ŽBUN.


Moloko…koliko sam gotivila ovu grupu, koncert se naravno nije propustio…našla sam snimak na youtubu…

 

 Moj omiljeni festival se nekako uvek poklopi sa početkom klupskih priprema i ‘ulaženjem’ u kondiciju. Exit 2003 ću pamtiti i po kaznenom trčanju na Štrandu. Naime, moj tadašnji trener nije imao baš razumevanja za moje noćno lumpovanje i svako jutro nakon odrađenog jutarnjeg futinga na novosadskoj plaži, Jasmina bi imala jos 20-30min dodatnog treninga. Nije mogao da shvati da ću ja i pored ‘zabrane’ opet tu noć ići na Đavu ali i opet biti spremna za jutarnji trening :)

 

  • 2005

Nastup koji je obeležio ovu godinu je Fat Boy Slim. Da li mislite da su kiša i blato pokvarili festival te 2005? Naravno da ne… :)

  •  2013

Mislim da bih za svaku godinu mogla da napišem 10 tekstova ali ovo je samo brzinski 😉

Nisam bila na festivalu par godina, i jedva sam čekala Exit 2013. Ovo je bio i moj prvi Exit sa mužem. LUDO smo se proveli!! Ne znam koji bih nastup izdvojila, line up fenomenalan…BAD COPY, SNOOP DOG, David Guetta, The Prodigy…Jako dobra organizacija, nove bine, osvetljenje i ozvučenje fenomenalno, chill-out zone, food corner…

Exit je evoluirao ovih godina, i postao obavezna stanica za ljude željne dobrog i kvalitetnog provoda. Preko dana grad prepun stranaca. Sve se nešto “dešava“ …izložbe, art zone po gradu…

Štrand je mesto za dnevni party ali i trening 😉 Nemanja i ja smo takodje razradili šemu trening-plaža-klopa-chillout-exit.

Dok je Nemanja igrao za Oldenburg, Groningen nam je bio udaljen svega sat vremena tako da smo imali tu privilegiju da prisustvojemo dodeli nagrada gde je EXIT bio proglašen za NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL.

 

Ove godine smo postali deo Exit-a ,  i pored dobrog provoda ocekujete i dobre treninge u Exit kamp zoni.  Urban Fitness je deo Exit 4 life aktivacije… Vidimo se za par dana 😉