U svojoj UFF svesci imam preko 30 ideja od kojih su neke više a neke manje realne, ali ja čvrsto verujem da su sve te moje ideje vrlo izvodljive. Kao jedna od stavki na to-do listi su bili i grupni treninzi. Projekat koje sam želela i uspela da realizujem su bili javni besplatni treninzi – #ReebokUF treninzi.

 

7SC_4769

Lead by an example…dok sam se profesionalno bavila sportom sam težila da svojim primerom budem primer ostalima, a ne da primoram nekog da me sluša i da me prati jer ’mora’… UVEK sam sebi bila najveća konkurencija, i volela sam da se prvo takmičim sama sa sobom. Najteže bitke sam vodila, i dalje vodim sama protiv sebe, kako privatno tako i poslovno. Najdraže su mi te male pobede. Od toga da se nateram da ustanem iz kreveta da odem na trening, da progutam kritike i da uvek budem što koncentrisanija  na širu sliku (što uopšte nije lako)…a uspesi, priznanja, rekordi, medalje i pehari su posle dolazili sami. To je neka odlika koja me krasi i koju volim da potenciram, upornost i istrajnost u bilo čemu. Kad mi neko kaže  *Al si uporna, ili naporna* ja se samo zahvalim :)

Urban Fitness je zamišljen kao interaktivni fitness projekat. Ja sam neko ko zaista želi da radi neke drugačije fitness stvari i da se uzdigne iznad te  interne lokalne konkurencije, i po meni te bespotrebne netrpeljivosti.  Želela sam da ujedinim i one ultra sportiste i one koji nisu podigli teg u životu zarad dobrog zezanja i doživljavam to kao društveno odgovornu stvar. Suludo zvuči, znam…

UFF

 

Htela sam da zajedno sa vama treniram i da dovedem svoje prijatelje koji su već u dobroj kondiciji da budu primer onima kojima je potrebna motivacija. Nije #ReebokUF  demonstracija sile, 500kg iz benča ili 1km ispod 4 minuta, ne, ne #ReebokUF treninzi su bili 1h kvalitetnog druženja, testiranje sopstvenih granica. Nekom su te granice bile mentalne, da dođeš da treniraš sa tamo nekom Jasminom (koja usput nije istripovana da je neki trener) a za neke je bila fizička. Izlazak iz komfor zone uglancanih teretana, takmičarskih tenzija i ulazak u UFF zonu. Snagatori da se opuste i zabave , a početnci da se pojave i pokrenu pred svima. Na ovim treninzima je bilo zabranjeno potcenjivanje drugih i sopstveno precenjivanje.

Koncept je bio vrlo jednostavan, treniramo na otvorenom,  na nekim atipičnim lokacija za trening, bez skupih rekvizita, sa maksimalnom energijom, pozitivnim vibom, ispraćenih dobrom muzikom i chill-out zonom. Nije bilo pre komplikovanih uputstva, trebalo je samo pokrenuti ljude da dođu i da probaju da treniraju sa mnom. Toliko.

 

Photo_Reebok_27_09_Aleksandar_Dmitrovic (59)

Ovu ideju sam predstavila svojim ambasadorskim prijateljima, Reebok-u, i oni su bez trunke oklevanja pristali da realizuju ovaj projekat zajedno sa mnom.  Posle par sastanaka i neke okvirne organizacije i plana u saradnji sa Đakom dogovorili smo 5 javnih besplatnih treninga u Beogradu, a nakon uspeha u glavnom gradu smo otišli i do Kragujevca, Niša i Novog Sada. Ovako je to izgledalo 😉

Pogledajte galerije slika na Urban fitness stranici tj KLIKNITE OVDE a za pojedinačne video materijale kliknite OVDE

#ReebokUF treninzi su bili kratki treninzi visokog intenziteta. Radili smo vežbe za celo telo, bilo je tu i trčanja i vežbi na stepenicam, zatim funkcionalnih vežbi sa puno čučnjeva, skokova i trbušnjaka. Nosili smo gume, preskakali vijaču, hodali na rukama i podsetili se kako smo se igrali kada smo bili mali i kako nam u suštini za dobar trening nije potrebno ništa osim dobre volje.

Budite jači i glasniji od svojih izgovora…Biti FIT znači biti fizički i mentalno zdraviji, srećniji i imati energiju da uvek idete napred.

Jedno veliko hvala Reeboku i Đaku i svima vama koji ste bili deo UFF ekipe, a svi vi koji niste imali priliku da budete deo tima učinite to prvom sledećom prilikom.