vlasina

Zima je pravo vreme za treniranje, a ne još jedan od izlizanih izgovora. Ajd, ja jesam malo polupana i zaista mi ne smetaju loši uslovi treniranja ali i razumem da je to mnogima problem tu sam da vam dam par trikova kako da ostanete u UFF fazonu i preko zime.

Kako kaže čika J.J Zmaj
Zima, zima – e, pa šta je,
ako je zima, nije lav!
Zima, zima – pa neka je,
ne boji se ko je zdrav!

A šta može zima meni,
šta mi može, šta mi smije?
Nek mi nosić pocrveni,
eto to je, to je sve!

Znam, znam, nije meni lako…ali poslušajte me i možda vam neki od ovih saveta pomognu.Zima nije razlog da se zapustite, izgovori ne postižu rezultate definitivno. Gledajte na ovaj period kao na ’pripreme’, postavite novi cilj i tako testirajte svoju mentalnu i fizičku snagu (npr ja sam skromno sebi zadala da  istrčim distancu od 200km, preko poljana i livada i još par stvarčica vezanih direkt za UF, ali tu svoju listu ću vam reći posle nove godine, moraćete i vi sa mnom da podelite vašu UF listu pa da zajedno ostvarujemo uspehe).
Zima će vas testirati do maksimuma, verujte mi, ovo je godišnje doba obeleženo opštenarodnim lenštarenjem (nisam sigurna da je ovo reč) i prejedanjem…ali tela se vajaju zimi a ne u maju kada je već panika pred letnje skidanje. Zapamtite to. Ako ostanete verni treningu i pravilnoj ishrani i preko zime vi ste stvorili jednu jako dobru naviku. Ako ste rešili da budete pravi UFFovci, vama nikad nije ni hladno, ni teško da se naterate da se pokrenete.
Razmislite koja je to mentalna snaga odoleti svakodnevnom insistiranju na neizbežnoj mrsnoj trpezi. Odolite tom trenutnom zadovoljstvu jer od toga nemate više ništa posle, samo grižu savesti. Znam, bila sam u toj situaciji i pre. Naravno, opustite se, čalabrcnite ali ne previše. Gotovo sam UFFroga imaćete me u glavi sve vreme 100% kada krene praznična euforija :) !

vlasina1

Svima nama treba malo dodatne motivacije pa evo par  trikova kako da vam zima ne bude neprijatelj
• Pravo vreme da krenete da vežbate je sada. Zimi. Ukoliko imate izgovore sada, imaćete izgovore i na proleće. Gledajte to ovako, ako prelomite ovog momenta da uradite trening, do proleća ćete već imati dobre i vidne rezultate. Kako sam muuuuudra, ali zaista je tako. Sve što je vredno morate zaslužiti, zaslužite i svoje telo.
• UF od vas zahteva da budete najbolji što možete da budete. Oslobodite svoj potencijal. Ne znam da li ste znali da hladnoća povećava potrošnju energije u telu. Da, da…telu je zimi potrebno više zagrevanja pa samim tim i više energije. Bićete srećniji ako se budete trenirali zimi. Molim?! Sem toga što niko nikad nije izjavio da se smorio nakon dobro odrađenog treninga, kada trenirate po hladnijem vremenu, ovo sada laički objašnjavam, kiseonik stiže brže do mozga i razbudi vas instant. Tokom treninga se luče hormoni sreće, serotonin i endorfin, što znači da možemo da budemo još srećniji. Tako da zbogom zimska depresijo. Whooooop, whooop!!!

• Pored ovog #UFFit21 programa koji smo radili, koji definitivno možete da vrtite kod kuće koliko god puta to hteli predlažem vam da izađete i na svež hladan vazduh. Verovatno je nekima od vas dojadilo i da me slušate i gledate kako se uspešno blamiram tako da ću vam obezbediti i kvalitetan program za ’’poneti’’. Stiže novi UFF program !!!

• Od opreme vam su vam potrebni

1. šuškavac,
2. neke nepromočive patike (može da posluži i geto varijanta čarapa-kesa-sokna)
kapa ili traka za uši
3. pamučni šal (ili jedan rukav pamučne majice koji će zameniti šal)
4. rukavice – predlažem zidarske rukavice , koštaju 150 din na pijaci (tražite br 8 a ako nema može i 10), odlične su, ne klize pri sklekovima i nisu debele pa vam se neće znojiti dlanovi

DSC_0223

Evo jedan primer treninga

Trčanje 20min kao uvod (kliknite OVDE za program trčanja)

L1 3 kruga   L2 5 krugova L3 7krugova

PROPADANJE x 10

STAR JUMPS x 10

MOUNTAIN CLIMBERS x 10 (svaka noga)

 

TR