OVO SAM PISALA PRE 2 DANA  😉

Danas mi je divan dan i ladno mi je 30ti (EHO) TRIDESETI TRIDESETI TRIDESETI rođendan…WTF ! Gde ode vreme? Kad sam bila klinka svi koji su prebacili ovaj kamen spoticanja i napunili te tri banke su bili smarači i matorci …. Jedina osoba koja je bila dovoljno kul u tim godinama je bila moja tetkica i verovatno moja keva ali ona je po defoltu mama i to se ne računa. Danas su se stvari drastično promenile…

Nekako taj ustaljeni sistem vrednosti brak-posO-deca je po meni totalno pase. Hejtujte me slobodno, ali ja sam skapirala sa tih famoznih 18 god da ću zauvek ostati nenormalna i svoja i mogu vam reći da mi jako dobro ide, na veliku žalost svih onih koji mi što direktno što indirektno impliciraju da bi trebalo da se smirim.

Pošto sam ovog jutra odjednom postala jako pametna i ’zrela’ evo par stvari koje sam naučila do sada o sebi. Neke od tih pouka sam i utisnula u kožu. Kao simbol mudrosti imam istetoviranu Sovu da mi bude podsetnik, jer generalno nisam mudra uopšte i drvo koje simbolizuje rast, adaptaciju i razgranatost ali bez jakih korena i dobrih principa ništa od navedenih ne bi bilo moguće. Šalu na stranu, zaista sam ponosna na sebe kako sam prevazišla neke svoje životne prepreke. Možda način na koji sam ih rešavala nisu bili sjajni, ali sam ostala dosledna sebi, što je na posletku najbitnije.

Fokusirajući se samo na fitness aspekt ponosna sam na sebe što sam od najveće lenčuge (iako sam bila sportista) postala pravi fitness fanatik u svakom smislu. Treniram redovno jer VOLIM i hranim se zdravo jer mi prija. Promenila sam način gledanja na trening umesto kao kaznena ekspedicija postalo je uživanje, a pizze, sladoled i burgere sam zamenila pravom hranom, i nikad se nisam osećala bolje. Fitness je postao moj lifestyle.

Moji ključevi (još jedna od mojih tetovaža) uspeha su

• Jedina osoba koja vas sprečava da da promenite svoj lifestyle ste vi sami. Sve je u glavi. Nije me briga za izgovore (geni, nemam vremena, bla bla) , uvek je lako naći razlog zašto nešto ne možete da uradite, ali pravi je podvig naći razlog zašto možete.

• Nema boljeg osećaja od samopouzdanja i osećaja snage (dominantnosti) . I mentalne i fizičke. Meni samopouzdanja nikad nije manjkalo, fakat, ali milion puta sam se našla u situacijama da nešto ne mogu da uradim i da sam se osećala nemoćno, ali umesto da sedim i da vičem NE MOGU radila sam da se popravim. JBT prvi put kad sam se popela uz kanap sam zvala mamu da se hvalim. Tada sam imala 27 godina i preko 20 medalja i priznanja, ali taj momenat da sam uradila do tada nemoguće je bio WOW!!

• Ne težite perfekciji, ona ne postoji. Jel sam vam srušila sneška sada, jbg, ali ne postoji. Opterećivanje sopstvenim izgledom je užasno, pfff, uvek sam nezadovoljna svojim izgledom i UVEK bih nešto popravila, ali to je normalno, niko nije savršen, sigurna sam da i Žizel mrzi nešto kod sebe. Prihvatite svoje mane, i nosite ih u svakom momentu, one nas čine unikatnim. Samopouzdanje je mnogo privlačnije nego na izgled perfektna osoba.

• Stvarajte sebi izazove. Kako u sportu tako i u svakodnevnom životu. Ništa nije nedostižno, iznenadićete se. Bukvalno rečeno, ako ne probaš nešto da uradiš kako možeš da očekuješ rezultat?

• Godine su samo broj (da povežem ovo sa fitnessom) postoje ljudi koji imaju preko 80 god i i dalje trče maratone (nadam se da se sećate Nikole 82 god koji je istrčao Košutnjak challange prošle godine) . Ja se tim ljudima divim. Čist primer su moji roditelji. Godinama sam bila ubeđena da nisu normalni jer se i dalje bave sportom. Kao penzionisani fudbaler i rukometašica oni su i dalje profi sportisti. Redovno idu na trčanje, igraju tenis, keva je neprikosnovena na svim radničkim sportskim igrama a ćale se i dalje šiba sa klincima u rekreativnoj fudbalskoj ligi.

• Neuspesi su sastavi deo pobeda. Da li mislite da Jordan nikad nije izgubio utakmicu i nikad nije ispao patak? Nope! On je samo rastao posle svakog neuspeha. Bitno je da ne zaboravimo razlog zbog koje smo počeli da radimo nešto i da zanemarimo entuzijazam koji ispari kada se oseti neuspeh. Neuspehe računajte kao lekcije, naučite iz njih.

• Ulažite u iskustva a ne u stvari. OVO je ozbiljna lekcija koju sam naučila. Imala sam kompleks da kupujem i nosim GUCCI LUI VUITTON ali sam skapirala da su to sve trenutna zadovoljstva, jbg nisam nikad imala i želela sam ih jaaaaaako ali posle skapiraš da je to samo materijalno. Prave vrednosti ne možeš kupiti. Ulažite u momente koji će vam ispuniti život, kreirajte uspomene. JebO torbu i cipele…jeste rekla sam ….
• Nemojte da prestanete da učite. Niko nije najpametniji.

• Nikad , ali nikad ne odustajte. To je najlakše , i ta opcija je uvek TU. Ako ne može na jedan način, nađi drugi, treći, sto treći …

A sada malo neozbiljnije i više u mom fazonu….eto na ovaj dan sam rešila da sa vama podelim i 30 FUN FOX FACTS koje možda niste znali o meni. (nisu po redosledu nego onako kako mi padaju na pamet)

gugi
1. Stravično se bojim zubara (Vi sada mislite da svi mi imamo frku kad idemo kod čika zube, ali ne, ne mislim na to, bukvalno sam bežala iz ordinacije više puta, vadila ruke svojih zubara dok su mi burgijali glavu i tako te slične akcije…Na svu sreću imam relativno zdrave ali ispreturane zube)
2. Ošišala sam se na ćelavo u 8. razredu osnove škole
3. Dok sam igrala profi baset dominirala sam u tehničkim greškama u svakoj ligi u kojoj sam igrala
4. Hodam jako brzo i prepešačim minimum 5km dnevno mimo treninga
5. Ne razlikujem levo i desno , mislim razlikujem ali često zabagujem (Ovo je ozbiljan problem koji imam jer kada treba da objasnim neke direkcije dolazi do totalnog kolapsa)
6. U 4. razredu srednje škole sam imala više ne opravdanih nego opravdanih (decooooo idite redovno u školu) i za malo da odem na popravni iz fizičkog vaspitanja
7. Zaljubljena sam u Rijanu (ovo je i kao fan i kao devojka, hahaha)
8. Ne jedem luk i lažem da sam alergična da mi ne bi stavljali u hranu
9. Obožavam crtane filmove, i one stare Disney i ove nove, Pingvini sa Madagaskara i Ledeno Doba su VRH!
10. Mrzim lažne autoritete…niko, ali NIKO, ne može da mi drži slovo ako sam ne radi isto…da li treba da navodim koliko sam puta zbog ove stavke nadrljala, a i dan danas isto…
11. Levi kuk mi je viši od desnog za oko 3cm
12. Nisam pojela čokoladu, buritto i burek preko 10 god
13. Prvi put sam se istetovirala sa 16 god , nisam tražila dozvolu, a posle sam slagala da nije trajna (baba je godinama išla zamnom i pokušavala da je obriše)
14. Znam napamet sve dijaloge iz filma Mi nismo anđeli (original) i Munje (ali i dalje nisam locirala svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije)
15. Jabuka, Žbun i Stoki su mi najbolji prijatelji
16. Uhapsili su me na aerodromu u Belgiji (nisam imala tranzitnu vizu)
17. Ne umem da peglam a i ne trudim se
18. Vilica mi iskače iz ležišta ako naglo otvorim usta ili zevnem previše (osuđena sam da seckam sve na sitnije komade – i dalje krišom žvaćem žvake iako ne bih smela)
19.  u kafani se uvek penjem na sto kada krene Jeleče 😉
20. Kada se skoncentrišem mogu da provalim da li me neko laže na osnovu gestikulacija, mimike a i često izvrnem jedno te isto pitanje na različite načine (imala sam taj predmet na fakultetu u sklopu psiho analize)
21. Muž je tačno 2 god mlađi od mene, njemu je juče bio rođendan22. Omiljeni košarkaši iz detinjstva su mi bili Denis Rodman i Vlade Divac
23. Prvi put kada sam videla Divca sam se rasplakala (i dan danas kada ga vidim mi bude frka)
24. Šetala sam pse za džeparac dok sam studirala u USA, baby sitting nije bio opcija
25. Znam sve pesma Zdravka Čolića (ovo je nešto što sam nasledila od mame, i zajedno idemo na svaki koncert)

10297621_10102772823945483_8835567599462612546_n
26. Mogu da pojedem celu lubenicu od preko 10kg u jednom ’sedenju’
27. Iako sam 1/4 Nemica i imala sam 4 iz nemačkog zadržala sam se na ’ ich heiße Jasmina’
28. Umela sam da sedim za stolom za vreme ručka satima i mama i dalje ne bi mogla da me natera da pojedem pasulj i boraniju
29. Išla sam kod psihologa više puta zbog problema sa ponašanjem (moja filozofija što na um to na drum ne radi najbolje kada se suočavam sa kvazi ’autoritetima’)
30. Imala sam talične čarape kada sam igrala košarku i uvek sam igrala u istim (prve čarape mi je dala mama, njen srećni par, isprane crvene, i nosila sam ih dok se totalno nisu raspale)

 

I DANAS TRENING! AJMOOOOO UFFovci!!!

dirty-30